Chris van Stappershoef & Gerard Groot weer eerste!

HEM – De winst werd vooral gehaald op tafel 1. Waar de nummer 2 Bert Putters & Piet Tensen slechts 30% scoorden, behaalden Van Stappershoef en Groot 57,50%. Terwijl het in de slemscore afgelopen weken armoe troef was, werd er nu 8 keer slem geboden en 5 keer gehaald. Het Paar Putters & Tensen bood 6 SA in spel 12. Tensen opende met 1 SA, Putters met 9 punten en verdeelde kaart, gokte op overwaarde en bood 3 SA.

Met de gedachte partner dit is het eindbod. Bijna alle paren boden dit ook. Na azen te vragen vergat Tensen ook heren te vragen. En doordat Noord behoorlijk tegen zat met ♥ ging hij gedoubleerd 1 down en dat leverde een score van 0% op. Terwijl deze tafel toch een redelijke top werd behaald van 70%. Spel 8 was wel een slembieding waard. Nel de Graaf en Agi Botman kwamen niet verder dan 4♥ en haalden wel +3. Waarschijnlijk door een bod van 2♣ antwoordde Agi Botman 2♦, normaal in deze situatie. Maar vanwege een lange ♥ kaart was 2 ♥ op zijn plaats geweest. Maar Nel de Graaf bood op de 2♦; 4 ♥. En Agi Botman paste.

Met de gedachte 23 minimaal en mijn punten de maximale manche.  Gerard Groot & Chris van Stappershoef, Lida Schoon & Truus Molenaar en Guda Mastenbroek met invaller Simon Kooter boden allen 6♥ +1. Mary & Piet Obdam kwamen hier makkelijk aan 100%, omdat Tine de Hart en Gerda Swier meteen 3SA neerlegde. Weliswaar +3 maar tegen het geweld van 6♥ konden zij niet op. Ook spel 21 leende zich voor een slembieding, maar iedereen bleef steken op 4♠ +2.

Dat het bieden over het algemeen gelijk is, kwam tot uiting in spel 24 op tafel 6, waar een ieder 4♠ Contract, bood en speelden. In bridgekringen een dooie 50/50. We wachten met spanning af wat het kabinet vrijdag gaat beslissen. Welke maatregelingen haalt men nu weer uit de kast. Hopelijk mogen we nog in clubverband blijven bridgen.

Deel dit artikel