Christien Stroet-Grent viert 2 april haar 100ste verjaardag

WERVERSHOOF – 100 jaar wordt ze op 2 april, geboren in Onderdijk als dochter van Dorus Grent en Anna Laan, Christien Stroet-Grent en opgegroeid in een gezin van 18 kinderen, iets dat toen vrij normaal was in West-Friesland, grote gezinnen.

Als 100-jarige heeft Christien Stroet-Grent heel veel meegemaakt, de industriële revolutie, de uitvinding van de penicilline, de computer, smartphones en natuurlijk ook de auto en de televisie. En zoals bij zovelen was een auto vroeger niet iets dat je bij elk gezin aantrof, nee de fiets was het meest gebruikte vervoermiddel. Als kind moest ze dan ook kilometers rijden om bijvoorbeeld medicijnen te halen, in Enkhuizen of melk halen bij de boer in Oostwoud waarvoor de ze roeiboot, of zoals ze in Onderdijk zeiden, ‘de knoe’ pakte. Tegenwoordig kijken ze vreemd als je dit verteld maar vroeger was dit heel normaal.

Naast de kermis, wat voor Christien elk jaar weer een hoogtepunt was, was ook de draverij in Medemblik een jaarlijks uitje, en juist daar leerde ze haar latere man kennen, Simon Stroet. Met Simon kreeg ze negen kinderen.

Wie Christien wil feliciteren kan een kaartje sturen naar mevrouw Christien Stroet-Grent, verzorgingshuis St. Jozef, De Gouw 2 in Wervershoof.

Deel dit artikel