Clean Green Kayak Machine en Schoon Enkhuizen samen in actie ‘SUP Against the Plastic Soup’

ENKHUIZEN/STEDE BROEC – Clean Green Kayak Machine en Schoon Enkhuizen organiseren zaterdag 13 augustus (Stede Broec) en zondag 14 augustus (Enkhuizen) de actie: ‘SUP against the Plastic Soup.’ Iedereen heeft weleens gehoord van plasticsoep; de opeenhoping van een grote hoeveelheid plastic en ander afval in oceanen en zeeën. Ruim 80% van vervuiling op zee is afkomstig van land.

Plastic afval, zoals een plastic zakje of een plastic flesje, waait makkelijk de sloot in. Deze sloot of gracht komt uit op een rivier en deze mond uit in zee. Op deze manier belandt elk jaar ongeveer 10 miljoen ton afval in onze zeeën en oceanen.

Om dit te voorkomen organiseren alle initiatieven binnen het samenwerkingscollectief ‘Schoon Westfriesland’ meerdere keren per maand CleanUps op verschillende plaatsen. Met gemak worden er tientallen kilo’s zwerfafval per keer uit het milieu gehaald.

Sinds kort staat bij Schoon Westfriesland ook Clean Green Kajak Machine op de kaart en vanuit dit mooie initiatief worden sloten, grachten en rivieren verlost van kilo’s zwerfafval door dit vanuit kayaks eigenhandig uit het water te halen. Ook organiseert Clean Green Kajak Machine CleanUps op het water.

In Westfriesland wordt er door steeds meer mensen vrijwillig zwerfafval van de straat en uit het water gehaald. Dit is een prachtige ontwikkeling, aangezien Westfriesland hierdoor steeds schoner wordt en mooi blijft. Wij hopen met onze inzet en acties voor meer bewustwording te zorgen rondom het probleem van zwerfafval en actief bij te dragen aan een oplossing voor dit probleem.

Iedereen kan helpen, jij dus ook!

Vind jij een schoon milieu SUPer belangrijk en heb je altijd al een keer willen suppen of sup je zelf en wil je ons helpen als ‘ Plastic Soup Supper?’ meld je dan aan en stuur ons een mail waarin je vermeldt met hoeveel personen je komt en waar je wil starten. Er zijn 20 SUPplekken beschikbaar op zaterdag 13 augustus in Stede Broec en 20 plekken op zondag 14 augustus in Enkhuizen.

Locatie Stede Broec, 13 augustus van 10.00 tot 12.00 startplaats: Wijzend 74A Grootebroek, Reddingsbrigade.

Locatie Enkhuizen, 14 augustus van 10.00 tot 12.00 startplaats: Wilgenkade.

Aanmelden: schoonwestfriesland@gmail.com

Deel dit artikel