Coktail Bar wint ook Wognum na roerige ontknoping

WOGNUM – Coktail Bar en Mats Wester hebben vrijdag de kortebaan in Wognum gewonnen. De combinatie startte na de overwinning in Assendelt, dertien dagen eerder, als favoriet en maakte deze rol op de bomvolle Kerkstraat helemaal waar. De troef van Stal de Groningers had wel het geluk aan zijn zijde. Na verlies in de derde omloop werd hij bijgeloot waarna hij alsnog de koers won.

Kas Trottatore en Krista Timmer, een grote outsider bij de totalisator, zorgden ervoor dat Coktail Bar was overgeleverd aan de volautomatische lotingmachine. Het balletje met zijn nummer kwam eruit waardoor hij als vierde werd toegevoegd aan de halve finale.

Omdat hij het hierin moest opnemen tegen Archange de Jiel, het andere paard van Mats Wester, kreeg hij wel een andere pikeur. Dit was echter niet de minste. Broer Rick, regerend kampioen op de kortebaan, nam de honneurs waar en deed dit met verve. Het kwam tot een beslissende derde rit en daarin nam Mats met Archange de Jiel risico. Te veel risico, zo bleek. De combinatie ging te vroeg van start waardoor Coktail Bar en Rick Wester doorbekerden.

Finishlicht

De andere halve finale was opmerkelijker. Kas Trottatore en Krista Timmer wonnen overduidelijk de tweede rit, maar omdat het finishlicht aansprong in de andere baan, gaf keurmeester Ad Suykerbuyk de rit aan Ronny Brandt. Na protest en een blik op de beelden kreeg Kas Trottatore alsnog de winst. In de beslissende kamprit reed de sterk debuterende pikeur Demi Veenstra Ronny Brandt alsnog naar de finale.

Hierin bleek Coktail Bar de beste. In de eerste rit ging Ronny Brandt te vroeg van start waarna in rit twee Rick Wester Coktail Bar uitstekend voorbij het licht reed. De verkregen voorsprong gaf de combinatie niet meer uit handen. In de troostfinale rekende Archange de Jiel in twee ritten af met Kas Trottatore.

Totorecord

De organisatie in Wognum kan terugkijken op een prachtig evenement. De koers was sportief van een hoog niveau en het publiek zette meer om bij de totalisator dan ooit tevoren. De teller stokte uiteindelijk bij 44.615 euro.

Deel dit artikel