College niet enthousiast over plannen Spar Opperdoes, VVD wil opheldering

OPPERDOES – Dat de SPAR de deuren sluit eind van dit jaar is definitief, de huidige eigenaar ziet geen kans om de supermarkt volgens de SPAR regels aan te passen en heeft besloten de huur van het pand op te zeggen per 1 januari 2022. Maar een lokale ondernemer wil het pand overnemen, fors uitbreiden en mogelijk ook appartementen bovenop het gebouw gaan realiseren.

Het verdwijnen van de SPAR is vooral voor de oudere inwoners van Opperdoes een groot gemis en de VVD zegt bij monde van raadslid Tom Beerepoot dat er onrust is ontstaan onder het personeel van de huidige supermarkt en de inwoners van Opperdoes en dat er grote behoefte bestaat aan meer informatie.  Zeker nu Beerepoot heeft vernomen dat het college niet enthousiast heeft gereageerd op de plannen van deze lokale ondernemer.

Lees ook: Paniek in Opperdoes, ‘de SPAR’ gaat verdwijnen

Beerepoot wil dan ook van het college weten of het klopt dat het college niet enthousiast is over deze plannen en waar deze plannen uit bestaan en wat de status van deze plannen is. Maar ook wil Beerepoot weten van het college waarom zij niet enthousiast hebben gereageerd op de plannen van deze lokale ondernemer.

Voor de VVD is het volgens Tom Beerepoot vooral een zaak dat het dorp haar supermarkt blijft behouden, of dit een SPAR of een andere supermarkt moet zijn maakt de VVD niet uit, als er maar een supermarkt is, vooral ook omdat de SPAR ook een taak heeft als loket voor pakjespost. Verdwijnt de SPAR dan verdwijnt ook dit loket en moeten de inwoners van Opperdoes naar Medemblik .

Lees ook: Vertrek SPAR Opperdoes grotendeels schuld inwoners Opperdoes

Deel dit artikel