Column Beau Wagemaker: ‘Er was gelukkig goed nieuws’

Het marathonschaatsseizoen is in volle gang. Inmiddels zijn er 6 van de 14 cup wedstrijden verreden en 2 t/m 4 december rijden de Topdivisie schaatsers(ster) de Trachitol 4daagse in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Alkmaar.

Afgelopen vrijdag was het even spannend of de wedstrijden nog door mochten gaan i.v.m. de nieuwe corona maatregelen, maar gelukkig was er goed nieuws.

Het marathonschaatsen behoord, in tegenstelling tot vorig jaar, nu wel tot Topsport waardoor de wedstrijden georganiseerd mogen worden.

ik zag de bui al wel weer hangen. Vorig jaar kreeg het marathonschaatsen niet de Topsport status, waardoor wij geen wedstrijden mochten rijden en ik dacht dat dat voor nu weer hetzelfde zou gelden. Maar gelukkig krijg de KNSB van NOC*NSF afgelopen weekend wel de status. Dit was een hele opluchting

De afgelopen wedstrijden waren in Amsterdam, Enschede, Heerenveen, Haarlem, Hoorn en Tilburg.

‘’i.v.m. een lastige blessure aan het eind van de zomer en ziek zijn vlak voor de 1e wedstrijd had ik niet de beste start van het seizoen, maar elke wedstrijd ging het gelukkig beter.

Inmiddels voel ik mij goed en heb ik weer het gevoel echt mee te kunnen doen met de wedstrijden. In Hoorn behaalde ik al weer een mooie 12e plaats.

Helaas mag er nu geen publiek meer op de baan. Vooral in Hoorn was dat extra balen. Ik had al veel bekenden uitgenodigd om te komen kijken en in Hoorn is er altijd een hele leuke sfeer.

Ik kijk nu erg uit naar de Trachitol 4daagse, lekker 4 dagen achter elkaar knallen haha.

Elke wedstrijd zullen we meer rondjes gaan rijden. In Utrecht beginnen we met 60 rondes, in Den Haag rijden we er 70, in Amsterdam 80 en bij de finale in Alkmaar rijden we 100 rondes. Ook  zijn er bij elke wedstrijd 2 a 3 tussensprints.

Daarnaast hoop ik op natuurijs in Nederland en ook dat de natuurijswedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk en in Zweden door zullen gaan’’.

Deel dit artikel