Column Claudia Selders-Kroezen: ‘Drugs en Drank’

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

We moeten erover blijven praten. Wij willen zo snel mogelijk weer met jongeren in gesprek over drugs en drank. Het initiatief dat ik in 2014 namens het CDA samen met D66 hebt genomen en in samenwerking met andere partijen is ontwikkeld werkt!

Claudia Selders-Kroezen

Door corona was het twee jaar niet mogelijk om naar de jongeren (en hun ouders) toe te gaan. Nu ligt het nog een jaar stil doordat het budget hiervoor is wegbezuinigd en ons voorstel om hierin te blijven investeren geen medestanders kreeg…

41,2% van de jongeren gebruikt meer (party)drugs dan voor de coronacrisis. Die cijfers uit de GGD Jeugdmonitor 2021 in Noord-Holland zijn opvallend, zeker wanneer je (en dat doe ik) er vanuit gaat dat er hier en daar ook ‘gewenst geantwoord’ is bij de enquête

Onze aanpak past prima binnen het Nationaal Preventieakkoord en het Gezondheidsbeleid. Ook de combinatie met eventuele onderzoeken van het rioolwater, zodat we een beeld krijgen van het gebruik en dumpingen van drugsafval. Het is zelfs mogelijk om in aanmerking te komen voor een pilot van RIVM, VWS en waterschappen.

Wat ons betreft moet hier zo snel mogelijk weer geld voor beschikbaar komen! Als het kan via het Rijk en anders moeten we vanuit onze eigen middelen willen investeren in onze jongeren. Aan de slag!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category