Column Peter Groen: ‘Dictatuur HVC’

Kent u het?  Afval keurig gescheiden, niets verkeerd in de containers en toch weigert HVC de container te legen. Tientallen inwoners in West-Friesland hebben hier mee te maken gekregen. Natuurlijk zitten er containers tussen die afval bevatten die niet in die specifieke container thuishoort en dan is het ook je eigen schuld maar als de vrachtwagenchauffeur ‘per ongeluk’ vergeet containers te legen en je belt of het mogelijk is dat deze nog geleegd kunnen worden krijg je de deksel keihard op je neus, ‘NEIN’ is het antwoord van de dames van de klantenservice. Klantenservice? Weet HVC wel wat een klantenservice is?

Het interesseert HVC niets dat tientallen klanten van HVC wekelijks met overvolle containers blijven zitten want ‘bevel is bevel’ of beter, ‘scheiden is scheiden’ en als je dat niet doet dan stik je maar in je afval volgens HVC. Nu al zie je op diverse plekken in West-Friesland het afval toenemen, gedumpt afval wat niet te traceren is omdat HVC weigert de containers te legen. U weet wel containers met afval waar u jaarlijks vele honderden euro’s voor moet betalen en als u niet betaald u de deurwaarder op uw dak krijgt want betalen zal je en scheiden zal je..

De dictatoriale trekjes die HVC vertoond pas beter in een land als Wit-Rusland dan in een land als Nederland en HVC vergeet wie de baas is over HVC, de gemeenten en dus de belastingbetaler en nu vanaf  1 januari de afvalstoffenheffing op de schop gaat en het scheiden van afval nog belangrijker gaat worden voorspel ik lege vuilniswagens omdat de meeste containers niet zullen gaan worden geleegd door HVC. De man/vrouw die vooruit loopt zal gewapend met een zuurstofmasker, speciale handschoenen, grijpers en detectieapparatuur elke container aan een diepgaand onderzoek gaan onderwerpen en owee als er ook maar 1 stukje afval in zit dat er niet in thuishoort, dan wordt hij niet geleegd, kom je in het zwarte boek van HVC, want ja, HVC houdt keurig bij wie verkeerd gevulde containers bij de weg zet, en zal de volgende keer de nog vollere container nog beter gecontroleerd gaan worden.

Misschien tijd om eens massaal naar een andere oplossing te gaan zoeken, er zijn afvalverwerkers zat die graag het stokje van HVC willen overnemen. Lever je geen afval aan aan HVC dan ben je ook gewoon niet verplicht om de afvalstoffenheffing te betalen lijkt mijn. Je maakt ook geen gebruik van hun diensten.

Misschien dat HVC zich eens hevig achter de oren moeten krabbelen en moet gaan nadenken waar ze mee bezig zijn.

Fijne dag

Peter Groen

Deel dit artikel