Column Peter Groen: Gemeenteraadsverkiezingen, maar geen partij die kan waarmaken wat ze beloven te gaan doen

Nog even en we mogen weer stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Veel mensen zullen defensief gaan stemmen en de lokale partijen die ook landelijk vertegenwoordigd zijn afrekenen op de landelijke politiek en niet kijken wat een de partij lokaal doet..

Ik zelf heb van veel partijen hier in West-Friesland de beloften van de partijen gelezen, beloften die vrijwel onmogelijk zijn waar te maken. Niet door links, niet door rechts en ook niet door het centrum van de politiek.

De grootste oorzaak is dat de landelijke overheid steeds meer op tafel van de gemeenten legt en dan roept ‘zoek het maar uit, je krijgt ook minder geld’. Dan kan partij A wel roepen wij gaan meer geld in dit en dat stoppen, en partij B die roept van wij willen meer van dit en meer van dat.. Maar waar ze het geld vandaan halen zeggen ze er niet bij..

Hart voor Medemblik is fel tegenstander van verduurzaming, allemaal maar onzin, net zoals het recycletarief wat een grote leugen is volgens deze partij.. Ik zelf noem het inspelen op de onderbuikgevoelens van de inwoners van de gemeente Medemblik. Maar met oplossingen komen doen ze niet.

Maar ook in Hoorn is een partij aanwezig waarvan de fractievoorzitter en lijsttrekker dacht om een half bos te kunnen kappen en dacht dat de wetten die hier voor gelden niet voor hem gelden.. Het bracht hem zelfs tot aan de bestuursrechter waar hij gedaagd is door de gemeente Hoorn..

Kijken we haar Enkhuizen dan is het helemaal feest.. De SP regeert daar al sinds jaar en dag en de rest van de partijen lijken wel ja en amen te zeggen. Een recreatiegebied dat voor een appel en een ei is verkocht aan Droomparken en waar nu 1 persoon gaat proberen om in de raad te komen om zo de geheime documenten te kunnen inzien en waarschijnlijk ook openbaar te kunnen maken.

Opmeer. Ja Opmeer.. Daar werd het recycletarief eerst afgeschoten maar heel sneaky werd vlak voor het verkiezingsrecess nog snel even het nieuwe recycletarief ingevoerd en zal per 1 januari 2023 in werking gaan treden.

Ik roep wel iedereen op om van je stemrecht gebruik te maken, stem je niet, dan moet je ook 4 jaar je mondje dichthouden en geen commentaar leveren op de gemeenteraad als die weer iets besluit wat jou tegenstaat. Dan had je maar moeten gaan stemmen.

Deel dit artikel