Column Peter Groen: ‘papa hoe krijg ik nu mijn snoep’

Een viertal trouwe kinderogen kijken mij verdrietig aan. De schoentjes mogen worden gezet maar waar. Nu moeten jullie weten dat wij wonen in een huis waar geen schoorsteen aanwezig is aangezien wij geen gasaansluiting hebben en alles op zelf opgewekte elektriciteit doen. En daar wringt bij de kleintjes nu de schoen, waar moeten ze nu hun schoen zetten..

Dan ben je 4 en 5 jaar en heb je nu al een groot dilemma en een avond vol stress. Want ook deze twee willen graag wel snoep in hun schoen van Sinterklaas.

Gelukkig heb ik een zeer slimme partner die van karton en een kartonnen buis snel een kachel met kachelpijp heeft gemaakt, lik zwarte verf erover en in de kamer geplaatst. ‘Kijk, daar komen de pieten door naar beneden om het lekkers voor de paard van sinterklaas en jullie tekeningen mee te nemen en daarvoor als dank weer wat lekkers of een kadootje voor terug te geven.

Juichend 2 dansende kinderen door de kamer en vlak voor bedtijd zondagavond werden keurig 2 schoentjes neergezet en wel 100 sinterklaasliedjes gezongen of wat voor sinterklaasliedjes moeten doorgaan. Snel naar bed want dan is het eerder morgenochtend..

Om half 6 zachtjes gestommel op de overloop, stilletjes naar beneden naar de schoentjes kijken of er iets inzit.. En hoera.. ieder een zakje pepernoten, glutenvrij dat wel, en een autootje..

Hoe blij en gelukkig kan je een kind krijgen met zo iets kleins.. Waren de volwassenen ook maar zo, tevreden zijn met iets kleins..

Een fijne dag

Peter Groen

Deel dit artikel