Column Peter Groen: ‘Zwarte Vrijdag’

Zo langzamerhand begint Nederland meer en meer op een provincie van Amerika te lijken, meer en meer gewoontes worden overgenomen door de middenstand om maar zoveel mogelijk geld te verdienen met ‘stuntaanbiedingen’ die later helemaal geen stuntaanbiedingen blijken te zijn, maar de gewone winkelprijs die normaal ook werd gehanteerd.

Begon het met Halloween, een feest dat ook zo in opkomst is de laatste jaren, en sinds een jaar of 3 nu ook ‘Black Friday’ of Zwarte Vrijdag, de dag dat in Amerika de winkels met stuntaanbiedingen komen waar het publiek, lees hoofdzakelijk vrouwen, als dolle honden op afkomen en vechtend om dat ene kledingstuk richting de kassa gaan om zaterdag er achter te komen dat het toch niet is wat zij er van hoopten te zijn en weer snel te koop aanbieden.

Zwarte Vrijdag, mijn vrouw zit ook al een week op het vinkentouw, wat is er in de aanbieding, wat heb ik nodig, waar kan ik het kopen. En ondertussen blijf ik roepen dat het huis vol is, en dat is ook zo. De Action heeft een goede klant aan mijn vrouw, de woonkamer staat vol goedkope Chinese troep als lampen en andere nutteloze zooi.

En als ik dan voor de tiende keer uitleg dat Zwarte Vrijdag 1 grote oplichting is omdat de winkels eerst de prijzen elke keer iets verhogen om tijdens Zwarte Vrijdag een giga korting te kunnen geven kom ik er al snel achter dat ik dit beter tegen onze hond had kunnen vertellen, waarschijnlijk dringt het eerder bij haar door dan bij mij vrouw..

Om 10 uur vanochtend gaat ze dan op pad, samen met 4 vriendinnen, eerst naar de Action, dan naar kledingwinkels, de schoenenwinkels worden ook zeker niet overgeslagen, lunchen, en dan verder op jacht naar Zwarte Vrijdagkoopjes die later helemaal geen koopjes blijken te zijn..

Ik ga vandaag alvast maar weer wat ruimte maken om dan volgende week weer een hoop op Marktplaats te zetten wegens ‘miskoop’ .

Fijne Vrijdag

Peter Groen

Deel dit artikel