RTV West-Friesland

Algemeen

Corona Rentenaar: ‘Ik moest iets doen, blijven toekijken mag en kan niet’

MEDEMBLIK – Bij het zien van de beelden van vluchtende inwoners van Oekraïne wist Corona Rentenaar het direct, ik moet iets doen voor deze mensen, stilzitten en toekijken is geen optie.. Samen met Joyce Braaksma en andere vrijwilligers is zij de actie ‘Medemblik helpt Oekraïne’ gestart waar mensen goederen kunnen doneren voor de vluchtelingen uit de Oekraïne.

Samen met de gemeente Medemblik is de actie vorige week opgestart en de stroom goederen kwam ook gelijk opgang. Dekens, kleding, verbandtrommels, spullen voor de persoonlijke verzorgen, slaapzakken, matrasjes, de inwoners van de gemeente Medemblik lieten hun hart duidelijk spreken en doneerden massaal.

De goederen die worden ingezameld gaan binnenkort naar Polen waar een grote leegstaande hal zal worden ingericht als opvangplaats voor de enorme groep vluchtelingen die vanuit de Oekraïne naar Polen komt.

Maar u kunt gewoon blijven doneren, er is vooral vraag naar babyvoeding, matrasjes, en naar verbandmaterialen en verbandtrommels. Maar ook alle andere goederen die van dienst kunnen zijn om deze mensen op te vangen zijn meer dan welkom.

Op de Facebookpagina Medemblik Helpt Oekraïne is een speciale button gemaakt om in contact te komen met de organisatie. Maar bellen kan ook: 0626354975 of mail naar info@meetmedemblik.nl

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen