Corona uitbraak in zorgcentrum Enkhuizen

ENKHUIZEN – Onder het personeel en bewoners van zorgcentrum Sint Nicolaas van Wilgaerden in Enkhuizen is een corona uitbraak geweest. Zeker vier bewoners en 8 personeelsleden zijn positief getest op het coronavirus. Opvallend is dat onder het personeel van Wilgaerden in zeker de helft niet gevaccineerd is.

Hoe de uitbraak heeft kunnen plaatsvinden is onduidelijk, Wilgaerden wil geruchten dat het gebeurd tijdens een personeelsfeestje niet bevestigen maar ook niet ontkennen. Sint Nicolaas is een zorgcentrum voor ouderen die dementeren of andere problemen hebben.

Toen duidelijk werd dat in het zorgcentrum corona weer de kop op stak heeft Wilgaerden wel direct het personeel en bewoners getest. Volgens een zus van één van de medewerkers zijn zeker 11 personeelsleden besmet, opgelopen in een dansschool tijdens het personeelsfeestje, vertelt zij aan het NHD.

,,Ik hoor dat de helft van het Wilgaerden-personeel niet is gevaccineerd. Zo komen we natuurlijk nooit van dat virus af’’, zegt dit familielid tegen het NHD. Haar eigen zus is ook niet gevaccineerd wat oliedom is volgens de zus van deze vrouw.

Deel dit artikel