RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread

WEST-FRIESLAND – Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread. Dit gerecht bestaat uit linzen, veel groente en heerlijke curry madras. Het flatbread maak je van volkorenmeel, allemaal gezonde ingrediënten!

Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread

Albert Heijn Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 654 K Calorieën 17 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 400 g winterpeen
  • 500 g vastkokende aardappel
  • 40 g verse gember
  • 15 g verse koriander
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
  • 200 g rode linzen
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 450 ml heet water
  • 200 g volkorentarwemeel
  • 1½ tl bakpoeder
  • 125 ml water

Instructies

  1. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in 8 min. glazig. Voeg de fijngesneden knoflook, gember, de gemalen koriander en de curry madras toe en bak 2 min. mee.
  3. Spoel de linzen onder koud stromend water. Schep de tomaten uit het blik en snijd grof. Voeg de linzen, tomaten en het sap uit het blik, de koriandersteeltjes, aardappelen en het hete water toe aan het uimengsel. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur lager en kook in 30 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 15 min. de winterpeen toe en schep om.
  4. Meng ondertussen het meel en de bakpoeder in een kom. Meng met een garde het koude water en de rest van de olie in een aparte kom. Rasp de rest van de knoflook erboven. Giet het olijfoliemengsel in delen bij het meel, al roerend met een spatel. Zodra het deeg stug begint aan te voelen, kneed je er kort met de hand een bal van. Voeg1 tl water toe als het deeg te kruimelig is of 1 el meel als het te kleverig is. Leg het in een kom, dek af met een theedoek en laat 10 min. rusten op een warme plek.
  5. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol er ballen van. Rol ze met de deegroller uit tot ovale lappen van een 1⁄2 cm dik op een met meel bestoven werkblad. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de flatbreads 6-8 min. tot ze gaar zijn en donkere belletjes krijgen. Keer halverwege. Haal ondertussen de deksel van de hapjespan en laat de curry nog 6 min. koken.
  6. Schep de curry in 4 diepe kommen en verdeel de korianderblaadjes erover. Serveer met de flatbreads.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK