RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Politiek

D66 Medemblik presenteert haar verkiezingsprogramma aan Ursem B.V.

WOGNUM – Op vrijdag 21 januari bracht een delegatie van D66 Medemblik een werkbezoek aan het Wognumse bedrijf Ursem Modulaire Bouw B.V. Modulair bouwen is een speerpunt in het  verkiezingsprogramma van D66 Medemblik. Hoe mooi dat een van de meest geavanceerde modulaire producenten van Europa in onze regio is gevestigd. Ed Lokhorst, directeur, gaf ons een uitgebreide presentatie over hoe het productieproces uitgevoerd wordt. Diverse lopende en afgeronde projecten werden aan de delegatie getoond.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Foto aangeleverd

De mogelijkheden van modulair bouwen zijn groot, het begrip ‘containerbouw’ is volledig achterhaald. Zo is het Jakartahotel in Amsterdam een mooi voorbeeld van deze manier van bouwen. “Ik vind het goed dat het bedrijf duurzaamheid omarmt en daarmee een aanwinst is voor de toekomst.” Aldus lijsttrekker Senna Rood.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Foto aangeleverd

Na de presentatie volgde een rondleiding door de enorme hal. Het was prachtig om te zien hoe alle processen in de productie stap voor stap uitgevoerd worden en er aan het eind een product staat wat zo goed als af is. “Mooi om te zien dat het naadloos op onze ideeën aansluit.”

D66 ziet in modulair bouwen een prachtige manier om in een korte tijd (40% sneller dan de traditionele wijze!) en volgens een duurzame methode woningbouw te realiseren. Zeker geschikt om in de specifieke vraag naar betaalbare woningen voor jongeren, ouderen en alleenstaanden te voorzien.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Na afloop van het werkbezoek ontving Ed Lokhorst uit handen van Senna het eerste exemplaar van het d verkiezingsprogramma. Voor een ieder is het programma te lezen op de website: d66medemblik.nl

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen