Daklozenprobleem Enkhuizen, SP ziet grote problemen nu de winter in aantocht is

ENKHUIZEN – Margreet Keesman (SP) zorgde maandagavond ervoor dag wethouder Dorus Luyxck zich soms danig ergerde aan vragen die door haar werden gesteld over de nog kleine groep daklozen op camping De Vest in Enkhuizen.

Samen met HEA en het CDA wilde zij weten hoe het nu zit met deze mensen die nog tot 1 december mogen verblijven op de camping in caravans die door de diaconie zijn aangeschaft en welke tot nu toe al ruim 25.000 euro heeft uitgegeven aan de opvang van deze groep die dakloos is geworden na de sloop van de woningen in de Begoniastraat.

Van de 17 mensen die toen dakloos werden zijn deze vier als enige nog die geen definitieve onderdak hebben gevonden en die dus vanaf 1 december op straat verder moeten en moeten overnachten in de daklozenopvang in Hoorn. En juist dat is iets waar Keesman zich druk overmaakt, overdag is deze gesloten en moeten de daklozen zich op straat zien te redden, ‘hoe los je dit op met mensen die in ploegendiensten werken,’ vroeg Keesman aan de wethouder..

Maar ook wethouder Luyxck ziet geen andere oplossing, woningen zijn niet voor handen en op de vraag van HEA waar het plan van de wethouder blijft voor een definitieve oplossing voor deze groep mensen wist de wethouder te vertellen dat er nog helemaal geen plan is, waarop de SP liet weten dat zij dan wel met plannen gaan komen omdat het zo niet langer kan.

Deel dit artikel