Dameskoor Onderdijk zet jubilarissen in het zonnetje

ONDERDIJK – De één is al 40 jaar aan het koor verbonden, de andere 35 jaar en dus vond het bestuur van het Dameskoor Onderdijk het tijd om Thea van Velzen en organist Vincent Molenkamp in het zonnetje te zetten.

Thea van Velzen is al 40 jaar sopraan bij het dameskoor Onderdijk, niet alleen als sopraan maar ook als bestuurslid. Voor Thea is niets teveel, zo regelt zij de muziekstukken voor de repetities en diensten maar is ook nog eens kosteres, koperpoetser en collectant. Genoeg reden voor het bestuur om Thea eens flink in het zonnetje te zetten, en dat gebeurde dan ook afgelopen 13 september in de Gerardus Majella Kerk in Onderdijk.  Namens het bestuur kreeg Thea een flinke bos bloemen overhandigd en met de wens om nog heel lang lid te blijven van het koor.

Maar ook organist Vincent Molenkamp kwam er niet onderuit om in het zonnetje te worden gezet. Al 35 jaar is Vincent organist bij de parochie Gerardus Majella Kerk in Onderdijk. Gestart bij het herenkoor en nu al 30 jaar de vaste organist bij het dameskoor. Toen de dameskoren van Wervershoof en Onderdijk gingen fuseren afgelopen januari 2021 speelt Vincent nu in beide kerken om het dameskoor te begeleiden.

Het bestuur roemt Vincent vooral om zijn grote inzet en hoe hij met zijn begeleiding het dameskoor weet te motiveren. Het bestuur bedankt Vincent dan ook voor zijn 35 jaar organist zijn voor het koor en kreeg afgelopen 27 september bloemen en cadeaus namens het bestuur overhandigd.

Op de foto: De twee jubilarissen (Foto: Gerda Schutte)

Deel dit artikel