RTV West-Friesland

Politiek

‘Dat is vertrouwelijk’ zegt informateur van Doorn op de vraag waarom Fractie Tonnaer is uitgesloten

HOORN – Het was even raar opkijken dinsdagavond toen Rob van Doorn zijn verslag als informateur aan de gemeenteraad voorlegde. Meest opvallend feitje, Fractie Tonnaer staat als grootste partij met 5 zetels, buitenspel. Volgens van Doorn is de beste coalitie die met de VVD, D66, ÉénHoorn, Hoorn Lokaal en Groenlinks, een coalitie over een breed spectrum van de politiek.

Maar op de vraag waarom Fractie Tonnaer geen deelnemer is aan deze mogelijke zes partijen coalitie kon van Doorn geen antwoord geven, ‘dat is vertrouwelijk, vraag het de partijen zelf maar,.’. Voor Hoorn een unieke situatie, de grootste partij is niet aanwezig in de coalitie. Fractie Tonnaer liet vlak na de gemeenteraadsverkiezingen graat met Hoorn Lokaal en het CDA een coalitie te willen gaan vormen, met 1 of 2 andere partijen die zich daar bij aan konden sluiten. Maar al snel lieten GroenLinks,VVD, D66 en ÉénHoorn weten niet met Fractie Tonnaer een coalitie te willen gaan vormen.

Lees ook: Hoorn krijgt onafhankelijke informateur, na weglopen vier partijen bij coalitieonderhandelingen

Fractie Tonnaer zelf snapt er maar weinig van waarom zij door de andere partijen buitenspel zijn gezet, ‘wij zijn de afgelopen raadsperiode een betrouwbare en goede partner geweest en zijn al tijd onze afspraken nagekomen,‘ aldus Marieke Rijk die namens Fractie Tonnaer het woord voerde.

Karin Hakhoff van ÉénHoorn liet weten dat haar partij niemand uitsluit maar wel voorkeuren heeft uitgesproken en daar zit Fractie Tonnaer niet bij.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen