Dave Koomen is de nieuwe wijkagent voor Drechterland

DRECHTERLAND – Gemeente Drechterland heeft een nieuwe wijkagent. Dave Koomen houdt per april 2022, toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden. 

Dave Koomen heeft veel zin om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent. Hij vertelt: “Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.

Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijk-gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het team Hoorn. Ik ben te bereiken via 0900-8844 (lokaal tarief). Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112. Ik streef ernaar om mijn aandacht over alle dorpen te verdelen en zoveel mogelijk zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn. ”

Taken wijkagent

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu, jeugd en ondermijning werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties.

Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. “Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact met mij op. “

Deel dit artikel