De blikvanger van Wognum krijgt misschien zonnepanelen

WOGNUM – De monumentale boerderij Welgelegen uit 1879 is een blikvanger in Wognum. De stolp staat op Kerkstraat 1, de oudste bewoningsplek van het dorp. In 2021 is de Historische Stichting De Cromme Leeck eigenaar geworden van dit pand dat een museaal karakter zal krijgen. Het in- en exterieur is door de vorige eigenaar Henk Sloëtjes in originele staat teruggebracht.

Uiteraard is er veel geld nodig om de boerderij voor de toekomst te behouden. Mede daarom doet De Cromme Leeck mee aan de Rabobank-actie voor zonnepanelen.

Om de lokale leefomgeving te verduurzamen helpt de Rabobank namelijk de eigenaren van maatschappelijke gebouwen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Dit zijn gebouwen die klant zijn van Rabobank en kenmerkend zijn voor de leefomgeving zoals musea, bibliotheken, theaters en buurthuizen. Rabobankleden kunnen online op hun favoriete gebouw stemmen. De winnende panden ontvangen 50% van de kosten voor aanschaf en installatie.

De Cromme Leeck doet mee met deze Rabobank-actie. De bedoeling is het aanbrengen van zonnepanelen op een van de schuren achter op het erf van boerderij Welgelegen.

Leden van de Rabobank kunnen stemmen van  28 februari tot en met 31 maart 2022.

Helpt u ons? Stem dan op De Cromme Leeck/Welgelegen.

Alvast hartelijk dank!

Deel dit artikel