De eerste grote slem voor Joop Spaander & Tiny Kooter, geen topmiddag voor de Medemblikkers

HEM – Door de herfstvakantie hadden wij 6 tafels donderdagmiddag. Er werd weer op het scherpst gestreden voor de ere plaatsen. Spel 1 leende zich al gelijk voor een slem bieding, maar de meeste bleven steken op 3♦ +4, de gene die 4 ♦ boden + 1, en + 3 of +2 waren de verliezers.  Bij dit spel zetten Mary & Piet Obdam hun eerste punten voor de eindoverwinning. Ook Marth Beemster & Guda Mastenbroek. Er waren meer slembiedingen mogelijk deze middag. Spel 21 en 23 hadden een mogelijke kleine, respectievelijk grote slem.

Het paar Bert Putters en  Piet Tensen begonnen met 2 SA met 21 punten en een singleton ♥ 8. Omdat Piet Tensen gelijk 3 SA bood, ging zijn Maat 4♣ bieden azen vragen. Het antwoord was 4 ♥ is één aas. Bert verzuimde toen om heren te vragen en bood gelijk 6 SA – 1. En een score van 0%. Er zat echter 6♥ in en/of 5 SA.  Medemblikker Chris Stappershoef en Gerard Groot, wederom geen topmiddag, waren de gene die hier 4♥ +2 scoorden Een gedeelde eerste plaats op Noord/Zuid met het paar Elly de Jong & Diana Koning.

Op Oost/ West werd door Marijke Van Schooten en gelegenheidsspeler uit Medemblik Benno Buter de volle 100% binnen gehaald, vanwege de 6SA geboden door het koppel Bert Putters & Piet Tensen. In spel 23 was er een mogelijkheid groot slem te scoren. Ank Putters & Riet Spaander speelden tegen de latere nummer 1 van vanmiddag. En kwamen niet verder dan 4♥ +2 waar anderen 4♥ +3 of 3SA +4 scoorden. Zoals Lida Schoon & Truus Molenaar en Arie van Geest & Marri Bellaar. Het laatste levert +720 op en 4♥ 10 punten minder.

Een topper was er voor Joop Spaander & Tiny Kooter zij boden wel 7 ♥ en contract Dit leverden hen 100% op en 3 punten op de jaarlijkse slemcompetitie. Bert Putters & Piet Tensen speelden enigszins goed tegen en lieten O/W Marijke van Schooten & Benno Buter slechts 4♥ +1 spelen en ook dit leverden N/Z Bert & Piet 100% op. Met een score van 62,92% eindigen Mary & Piet Obdam op een eerste plaats. Opmerkelijk was het dat er 3 paren gedeeld 4e werden en 2 paren gedeeld 9e. Zie uitslag.

Volgende week weer nieuwe kansen en hopelijk meer paren.

Deel dit artikel