De R van vuuRweRk zit weer in de maand, het knallen is weer begonnen

WOGNUM – De maand september is weer beginnen met met de letter R in deze maand lijkt het wel of dan ook de periode van (zwaar)vuurwerk afsteken weer is begonnen in de gemeente Medemblik. Doffe zware dreunen klinken ’s nachts door de lege straten, huisdieren kruipen van angst in een zo donker mogelijk hoekje, dieren die buiten zijn zoeken een veilig heenkomen om daar van de angst te bekomen.

De afgelopen 4 dagen zijn de meldingen van boze inwoners van de gemeente Medemblik niet meer op twee handen te tellen, en op de sociale media zijn legio mensen er al weer zo klaar mee dat ze de gemeente Medemblik oproepen om voor dit jaar vuurwerk dan maar helemaal te verbieden, ook tijdens oudjaarsavond, ‘dan moeten de goeden maar lijden onder de slechten,’ volgens 1 van de klaagsters uit Wognum die erbij vermeld dat bellen naar de politie totaal geen zin heeft omdat het geen prioriteit heeft bij de politie.

Maar ondertussen zit ik met 3 honden thuis die niet meer naar buiten durven, uit angst de behoefte op het tapijt doen met alle ellende van dien en dan te denken dat het nog 4 maanden duurt voor het oudjaarsavond is, ik houdt mijn hart vast voor wat er nog allemaal gaat komen. Van mij mogen ze de handen of vingers verliezen,‘ aldus de inwoonster van Wognum die niet bij naam wil worden genoemd uit angst voor represailles

Maar niet alleen in Wognum is het de afgelopen dagen/nachten weer raak, op diverse plaatsen vindt je weer afval van afgestoken cobra’s, klagen mensen steen en been over de knallen van vuurwerk dat diep in de nacht wordt afgestoken.  In de kern Medemblik willen 3 bewoners van de Schepenwijk wederom een buurtwacht gaan starten om de veelal jongeren die dit veroorzaken te kunnen aanpakken. ‘Of wij de politie dan gaan inschakelen moeten we nog maar zien, de jongeren krijgen vaak een bestraffende vinger te zien , foei niet meer doen, en dat was het dan,’ volgens 1 van de bewoners die de buurtwacht weer nieuw leven in wil blazen.

In een eerdere verklaring vertelde de politie dat het voor hun onmogelijk is om op elke hoek van de straat in de gemeente Medemblik een agent te zetten om alles in de gaten te houden, vaak als de melding binnenkomt en de agenten komen te plaatse zijn de daders al lang en breed vertrokken.

Deel dit artikel