RTV West-Friesland

Foto: Hans Braxmeier
Algemeen

De Stille Rapers zien forse toename dumpgedrag afval door het nieuwe recycle tarief

MEDEMBLIK – Hosanna bij de gemeenten waaronder de gemeente Medemblik, na de invoering van het nieuwe recycle tarief blijkt er 70% minder grijze restafvalcontainer te zijn aangeboden. Maar helaas heeft dit wel een donkere schaduwzijde volgens de Stille Rapers. Deze groep signaleert een sterke stijging van het dumpgedrag van restafval.

De leden van de Stille Rapers vinden meer volledige gevulde zakken met restvuil in sloten, struiken en/of bermen langs de wegen. Ook bij de milieustraat van HVC wordt volgens de Stille Rapers  veel afval gedumpt. Maar de Stille Rapers zien ook een toename van volle vuilniszakken op parkeerplaatsen.

De Stille Rapers maken hier dan melding van bij de gemeente Medemblik die dan weer medewerkers op pad moeten sturen om deze zakken op te halen, wat extra tijd en geld kost. De Stille Rapers wijzen de gemeente Medemblik dan ook op de extra kosten die dit met zich meebrengt voor de gemeente Medemblik. De Stille Rapers hopen dan ook dat het college de eerlijke winst vertelt aan de inwoners van de gemeente Medemblik.

 

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen