De verkoop van DEEN Supermarkten is afgerond

HOORN – Op 12 september is de verkoop van DEEN Supermarkten formeel afgerond, nadat begin juli de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) was verkregen. Dit betekent dat de 80 DEEN winkels de komende periode zullen worden omgebouwd naar een Albert Heijn (38 winkels), een DekaMarkt (19 winkels) of een Vomar Voordeelmarkt (23 winkels). Dit markeert na 88 jaar het einde van het tijdperk DEEN.

Naast 38 winkels neemt Albert Heijn ook het distributiecentrum en de bloemencentrale in Hoorn over. Het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn komen in handen van DekaMarkt. De medewerkers van de bedrijfsonderdelen die ophouden te bestaan, kunnen kiezen voor een baan bij één van de kopende partijen of voor een beëindigingsvergoeding op basis van het plan dat is afgesproken met OR en vakbonden.

Einde van een tijdperk
Met het dichtgaan van de winkels, sluit DEEN een tijdperk af van 88 jaar. Cornelis Deen en zijn echtgenote Cornelia begonnen in 1933 een kruidenierswinkel aan de Koepoortsweg in Hoorn. Drie generaties van de familie Deen wisten het bedrijf uit te bouwen tot een bloeiende winkelformule met ruim 80 winkels. Deze stonden voornamelijk in Noord-Holland en Flevoland. DEEN staat bekend om de goede sfeer in de winkel en om de eigen bloemencentrale en warme keuken, waar verse maaltijden worden klaargemaakt.

Lees ook: Woensdag 15 september sluit DEEN in Medemblik definitief haar deuren, ‘we gaan DEEN missen’

Het lukte DEEN om deze goede sfeer tot het laatste moment vast te houden, vertelt  Leendert van Eck, algemeen directeur DEEN Supermarkten. Hij spreekt zijn waardering uit voor alle medewerkers. “Ik heb groot respect en een enorme bewondering voor de wijze waarop alle medewerkers, na de mededeling over de verkoop de draad weer hebben opgepakt en met rechte rug de DEEN-formule draaiende hebben gehouden. Met elkaar hebben zij een fantastische klus geklaard, ondanks de onzekerheid en veranderingen die de verkoop met zich mee heeft gebracht. Hier wil ik ze dan ook ontzettend voor bedanken. Daarnaast spreek ik graag mijn dank uit aan onze klanten die ons de afgelopen jaren – en ook de laatste maanden – trouw zijn geweest. Zonder hen was DEEN nooit zo groot gegroeid. En uiteraard hebben al onze leveranciers en partners hier een belangrijke rol in gespeeld.”

Vertrouwen in de toekomst
De familie Deen heeft vertrouwen in een soepele overdracht. De afgelopen periode zijn door alle partijen voorbereidingen getroffen voor de ombouw van de winkels. Dit is uiterst zorgvuldig gebeurd en alle betrokkenen, inclusief de medewerkers in de winkels, hebben een goed gevoel bij de transitie die nu gaat plaatsvinden. Ze zijn nieuwsgierig en hebben zin in de nieuwe kansen die ontstaan.

De familie Deen en directie DEEN Supermarkten wensen alle collega’s van Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar Voordeelmarkt heel veel succes en hebben er vertrouwen in dat klanten en medewerkers in goede handen zijn bij de nieuwe formules.

Deel dit artikel