RTV West-Friesland

Sport

Degradatiespook hangt Zwaluwen’30 boven het hoofd, hekkensluiter in de eerste klasse

HOORN – Wederom moest Zwaluwen’30 met een nederlaag naar huis, deze keer was Voorschoten’97 te sterk voor de ploeg uit Hoorn die dit seizoen een slecht seizoen kent. Na het fluitsignaal stond in Voorschoten 4-1 op het scorebord en omdat AFC een puntje pakte bij Valken’68 bungelt Zwaluwen’30 nu onderaan de lijst in de eerste klasse. Mede-degradant AFC heeft net zoveel punten als Zwaluwen’30, beiden staan op 15 punten, maar het doelsaldo van AFC is beter.

Zwaluwen’30 begon voortvarend tegen Voorschoten’97 en creëerde zelfs twee mooie kansen maar wist deze niet te benutten. Het gemis van spits Pieter Koopman laat zich duidelijk merken binnen de ploeg van Zwaluwen’30. Koopman zit met een blessure thuis.

De rust werd ingegaan met 2-0 op het scorebord.

Na de rust miste Zwaluwen’30 de aansluiting door geen 2-1 te maken waardoor Voorschoten’97 vrijwel in dezelfde minuut nog de 3-0 op het scorebord zette. De spelers van Zwaluwen’30 zaten er duidelijk doorheen en voor Voorschoten’97 was het ook niet snel daarna toen de 4-0 werd gemaakt.

Trainer Richard Bulterman van de ploeg uit Hoorn wisselde nog wel en dat pakte nog wel goed uit omdat Bo de Sadeleer direct nadat hij was ingevallen de eer nog redde voor Zwaluwen’30 door de 4-1 op het scorebord te zetten.

Aankomende zaterdag staat Forum Sport op de agenda en daar moet van gewonnen worden anders is degradatie naar de tweede klasse vrijwel niet te ontlopen.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen