Delano Woud schiet Hollandia naast RKAVV

Leidschendam- Hollandia gedegradeerd uit de derde divisie heeft een heel ander team t.o.v. vorig jaar. Nieuwkomers Delano Woud (ex Zaandijk en KFC), Michael Lanting (ex Odin), Daniel Meijers (Heerenveen) en Dennis Jansen (ex ZOB) zijn duidelijk versterkingen. Gelijk in het begin was er een enorme kans voor Meijers. Hij werd schijnbaar neergelegd. Scheidsrechter Michel Nijdeken zag er het spelen van de bal in. Aan de andere kant probeerde Khashayar Saeb de doelmankwaliteiten van doelman Wiese van Hollandia. Hij redde fraai. Ook Lanting van Hollandia probeerde een afstandsschot, maar ook de doelverdediger van RKAVV Ten Kroode hield zijn doel schoon. Hollandia kreeg het zwaar. RKAVV was op dat moment de bovenliggende partij. Alwaren er ook een enkele kansen voor Michael Lanting. RKAVV kreeg en vrije schop op links en Edwin Aguave liet Wiese kansloos. 1-0. Een aanval vanuit de beginschop werd op rechts goed gespeeld en ook een andere nieuwkomer in de selectie Stezo Knott schoot gelijk de 1-1 binnen. Er waren over en weer nog wel kansen maar men ging met 1-1 rusten.

Na rust had Hollandia pech dat zij een paar keer werden teruggefloten vanwege buitenspel. Opnieuw een vrije schop deed hen de das om. 2-1. RKAVV ging vertragen. Wat eigenlijk goed uitkwam, zoals later bleek. Hollandia had het geluk niet mee. Een mooi gericht schot van Romeco Fencunda, werd uit de kruising getikt door doelman Ten Kroode. Inzetten van Akinribola werden bekwaam gestopt door Wiese die zijn ploeg in de race hield voor een gelijk spel. De vele vertragingen, wisselingen en zogenaamde blessures bezorgden de thuisclub uiteindelijk de nekslag. In de 7e of 8e minuut zag de van KFC overgekomen Delano Woud een gaatje en frommelde de bal achter doelman Ten Kroode. 2-2. Iedereen van Hollandia hield opgelucht adem. Met een punt is het beter terugreizen naar Hoorn dan met een 0. Amand Jagdewsing was vol lof over de inzet van zijn spelers.