Delta Fiber komt met glasvezelactie gemeente Medemblik

WERVERSHOOF – Verheugd laat DELTA Fiber Netwerk weten dat zij na een succesvolle campagne glasvezel gaan aanleggen in Benningbroek, Hauwert, Midwoud, Nibbixwoud, Oostwoud, Sijbekarspel, Wognum, Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West.  Ze starten nu ook actief met de glasvezelcampagne in de overige kernen van de gemeente Medemblik. Als in de overige kernen ook 25% van de inwoners vóór 30 maart 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders op ons netwerk, komt hier ook glasvezel.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar

Sonja Jansma, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk “Tijdens de campagne is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen.”

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Alle inwoners in Benningbroek, Hauwert, Midwoud, Nibbixwoud, Oostwoud, Sijbekarspel, Wognum, Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de vervolgstappen. Daarin laat DELTA Fiber Netwerk ook weten dat ze alle woningen van een glasvezelaansluiting willen voorzien. Waarom ze dit doen? Tijdens de aanleg komen ze langs woningen, ook van bewoners die zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open.” gaat Jansma verder

Een glasvezelaansluiting is nog geen glasvezelverbinding

Jansma vervolgt: “Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Inwoners die vóór 30 maart 2022 nog een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl, besparen de aansluitkosten.

Hoe kunt u zich aanmelden voor glasvezel?

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl, bezoek één van de Glasvezel Informatiepunten in Wognum (Boogerd 6, geopend t/m 15 januari), Medemblik (Admiraliteitsweg 2c) en Wervershoof (Raadhuisplein 48) of informeer bij een lokale verkoper bij u in de buurt.

Deel dit artikel