Dinsdag moet Irene Schouten weer aan de bak, maar het is de vraag of het drietal de finale wel gaat halen

HOOGKARSPEL – Waar ze in Rusland nog Olympisch Kampioen werden, moeten we nu vrezen dat het trio voor de ploegenachtervolging de finale niet eens gaan halen. Waar landen als Japan dagelijks trainen moeten de drie dames voor de ploegenachtervolging , Irene Schouten, Ireen Wüst en Antoinette de Jong het doen met een enkele spaarzame moment dat er getraind kan worden op dit onderdeel.

Maar ook de commerciële belangen van de drie verschillende ploegen waar de drie voor uitkomen, Irene Schouten voor Zaanlander, Ireen Wüst voor Reggeborgh en Antoinette de Jong voor Jumbo-Visma weegt zwaar mee. Dit in tegenstelling tot landen als o.a. de grote favoriet Japan die geen commerciële teams kennen en waar onder de vlag van de nationale schaatsbond wordt getraind en geschaatst, en met resultaat.

Voor  één van de vorige deelneemsters aan de ploegenachtervolging, Jorien ter Mors, is het geen verrassing dat het huidige vrouwenteam zich maar met moeite heeft weten te kwalificeren voor de halve finales. Tegen de Telegraaf vertelt Ter Mors dat toen zij in Sotsji bij het team kwam als 3-voudig Olympisch Kampioen er toch raar naar haar werd gekeken omdat zij uit het shorttracken kwam. Maar, zegt Ter Mors, juist bij het shorttracken weten we voor elkaar te vechten en niet zoals nu het geval is maar af en toe wat traint.

Na afloop van de voorronden werd al snel duidelijk dat er onderling bij de drie dames maar weinig van eenheid te vinden is wat voor Ter Mors al genoeg signaal is om het somber in te zien dat de finale gaat worden gehaald. ‘Op dit onderdeel gaan de drie niet door het vuur voor elkaar,’ aldus Ter Mors.

Misschien als de bondscoach beslist om Schouten meer ronden op kop te laten rijden is er nog wat te redden. ‘Ik hoop dan ook dat de die zich gaan revancheren dinsdag en ver boven zichzelf gaat uitstijgen.,” besluit Ter Mors.

Na de ploegenachtervolging volgt nog de massastart waar Irene Schouten wel weer 1 van de favorieten is.

Deel dit artikel