Dit gaan de nieuwe veel strengere coronamaatregelen worden, horeca dicht, cultuursector dicht..

WEST-FRIESLAND – Alleen essentiële winkels mogen open blijven, dat zijn dus o.a. de supermarkten en apotheken en drogisterijen. Wat dicht gaat en tot zeker 14 januari dicht blijft is de hele cultuursector, sportscholen en de horeca.  Vanavond om 19:00 uur zal premier Rutte en minister de Jonge de strengere maatregelen verder uitleggen

Daarnaast mogen ook buiten maximaal twee personen samen zijn en binnen mag men ook maximaal 2 personen ontvangen, behalve dan tijdens de 2 kerstdagen dan is het maximum op 4 gezet. Mocht dit nog niet genoeg zijn dan kan het demissionair kabinet de avondklok weer gaan invoeren, maar daar is toestemming voor nodig van de Tweede Kamer.

Volgens het OMT. zijn de veel strengere maatregelen nodig om de verspreiding van het omicronvariant tegen te gaan. Deze verspreidt zich veel sneller dan het Delta-variant en zorgt ervoor dag ziekenhuizen het aantal coronapatiënten zich stijgen.

De GGD’s in Nederland zetten alles op alles om zoveel mogelijk mensen een boostervaccinatie te geven. Maar nog steeds is het nemen van een vaccinatie niet verplicht in Nederland, maar het  kabinet, het OMT. en de GGD dringen er wel op aan om toch een vaccinatie te nemen.

Aankomende week komt de Tweede Kamer terug van kerstreces om te praten over de nieuwe coronamaatregelen

Deel dit artikel