Dit zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2021

MEDEMBLIK – Afgelopen vrijdagavond 19 novemer werden de winnaars bekend gemaakt van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2021. De bekendmaking vond, geheel volgens de coronarichtlijnen, plaats in het Oorlogsmuseum Medemblik. De afgelopen weken zijn er bijna 4.000 stemmen uitgebracht door het publiek op de genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Na ook de stemmen geteld te hebben van de jury, kon Wethouder Joset Fit de winnaars bekend maken: Joppe Zijlstra en Jongerencentrum The Future!  

Tekst loopt door onder de foto

Wethouder Joset Fit samen met het team van The Future, een van de winnaars van de vrijwilligersprijs Medemblik (Foto: Marcel Rob)

Wethouder Joset Fit heette de genomineerden en hun gasten welkom: “Vandaag zetten wij onze vrijwilligers extra in het zonnetje en eigenlijk bent u allemaal winnaar. Zonder u waren we namelijk nergens. U zet zich vol overgave in voor de gemeenschap en staat symbool voor vele anderen. Wat u doet is bijzonder en van groot belang voor de gemeenschap. Dankzij u kunnen veel mensen dingen doen die anders niet mogelijk zouden zijn. Corona heeft een hoop leed toegebracht, maar ondanks alles zijn vrijwilligers zich blijven inzetten. Dat is van onschatbare ware. 

Vrijwilligers Medemblik 2021

Het was heel spannend, want bij de publieke stemming leek Joppe Zijlstra achter vrijwilliger Rob Overboom te eindigen, maar samen met de jurystemming eindigde Joppe toch als favoriet. Henriëtte Roskam, jurylid: “Joppe is al jaren verbonden aan het Oorlogsmuseum en je zou bijna vergeten dat hij pas 17 jaar is. Zijn vrijwilligerswerk begon met een Maatschappelijke Stage en hij is goed blijven hangen; hij is bijna dagelijks te vinden in het museum! Joppe is een inspirator voor andere jongeren en dat maakt hem extra bijzonder.” Joppe is blij: “Ik dacht, ik word het niet, want mijn achterstand op Rob haalde ik maar niet in. Dus dit had ik niet verwacht. Ik ben echt heel blij!

Vrijwilligersorganisatie Medemblik 2021

Ook voor de organisaties werd het spannend. Inloophuis Medemblik was favoriet bij het publiek, maar samen met de stemming van de jury is Jongerencentrum The Future de winnaar geworden. Rutie Breebaart, jurylid: “Er is vooral gekeken naar hoe onderscheidend de organisaties zijn en hoe ze eruit springen. Jongerencentrum The Future in Andijk is door de jury genomineerd vanwege de aandacht voor ‘kwetsbare’ jongeren, voor wie de vrijwilligers een luisterend oor hebben en als vertrouwenspersoon optreden. Heel waardevol.

Sandra Arendz, Jongerencentrum The Future: “Dat hadden we niet zien aankomen! Maar, we zijn trots en verrast. En de kinderen krijgen nu een feestje, want dat hadden we ze beloofd als we zouden winnen!

Na de bekendmaking van de winnaars kregen de genodigden een heerlijke “blauwe hap” geserveerd in het museum. In stijl, met WOII trucks, werd iedereen weer thuisgebracht. De genomineerden mogen later ieder nog met een gezelschap terugkomen voor een bezoek aan het museum en de Experience Tour.

Vrijwilligersprijs Medemblik 2021

De Vrijwilligersprijs Medemblik 2021 is georganiseerd door Vrijwilligerspunt Westfriesland, in opdracht van gemeente Medemblik. De winnaars ontvingen naast de benoeming tot Vrijwilliger en Vrijwilligersorganisatie Medemblik 2021 een prijzenpakket met o.a. vrijkaartjes aangeboden door VUE Hoorn bioscoop, Optisport, Stoommachinemuseum, Oorlogsmuseum Medemblik, Watertaxi Hoorn, Cinema Oostereiland, Bakkerijmuseum Medemblik, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Museum 20e Eeuw en Hotel Medemblik.

 

Deel dit artikel