Doortrappen met 7 Westfriese wethouders

HOORN – Team Sportservice West-Friesland organiseerde een bijeenkomst voor Wethouders uit de 7 gemeenten in deze regio. Marian van Kampen (Koggenland), José Fit (Medemblik), Simon Broersma (Hoorn), Simone Visser (Drechterland), Vincent Buis en, Robert Tesselaar beiden uit Opmeer. Stede Broec en Enkhuizen schitterde door afwezigheid.

Ook van Teamsportservice Jantine Kloppenburg was erbij. Paul Molenaar gaf de aanwezige goede uitleg hoe ouderen nog actief kunnen zijn op de fiets. Wel of geen helm verplicht dragen op de fiets was een discussiepunt. Ook kwam ter sprake waar er in de gemeenten gevaarlijke plekken zijn. Vooral fietspaden waar op de ene plaats fietsers voorrang krijgen en op andere plaatsen niet. Ook de plotselinge overgang van fietspad naar gewone weg was een voorbeeld.

De provincie heeft een bedrag uitgetrokken wat wordt verdeeld met een gemiddelde van € 8000,- voor 2022. Er worden veel oudere inwoners bereikt, omdat “fietsen” een geliefd onderwerp is. Dit werd gedaan met kaarten, zoals “Omkijken en afslaan” in vraagvorm.

Na de presentatie mochten de “wethouders” oefeningen doen op een fiets. Fietsen die door Fietsenstunt Experience Store beschikbaar waren gesteld.

Deel dit artikel