Dossier in zaak tegen Enkhuizer klaar, verdachte wil graag naar huis

ENKHUIZEN – Het onderzoek in de strafzaak tegen de 56-jarige Simon K. uit Enkhuizen is afgerond. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten tijdens een zogenaamde pro forma zitting in de zaak. Wel moet er nog een psychologisch en psychiatrisch rapport over K. worden opgesteld. De advocaat van K. deed formeel geen verzoeken aan de rechtbank, maar zijn cliënt vroeg tijdens zijn slotwoord toch of hij misschien op vrije voeten zou kunnen komen tot de behandeling van zijn zaak.

Het zou volgens K. namelijk stukken beter met hem gaan sinds de incidenten die op 1 december vorig jaar en begin januari hebben plaatsgevonden. Hij zou zich toen namelijk schuldig hebben gemaakt aan vernieling, (zware) mishandeling en doodsbedreiging. ,,Ik hoor voor het eerst in 23 jaar geen stemmen meer.” vertelde de Enkhuizer de rechtbank. Daarnaast wilde hij wel nog even kwijt dat de vrouw die hij zwaar zou hebben mishandeld op 3 januari hem tegen zijn wil in zou hebben gehypnotiseerd, en hem zo hebben gedwongen zich helemaal uit te kleden.

De Alkmaarse rechters maken dinsdag bekend hoe het verder moet met de behandeling van de strafzaak tegen de 56-jarige Enkhuizer. Op dit moment is het nog niet helemaal zeker wanneer de zaak inhoudelijk door de rechtbank zal worden behandeld.

Deel dit artikel