Doutzen Kroes

Doutzen Kroes, een naam die bekend staat om haar sierlijkheid en elegantie, heeft een blijvende indruk gemaakt in de modellenwereld. In dit artikel willen we haar leven belichten door haar reis te volgen vanaf haar oorsprong in de stad tot aan haar internationale roem, terwijl we de details van zowel haar persoonlijke als professionele leven verweven.

Jeugd en achtergrond

Doutzen Kroes komt oorspronkelijk uit Gytsjerk, Friesland en is opgegroeid in een warme omgeving. Haar vader heeft een sterke invloed op haar gehad en heeft haar waarden bijgebracht die later de basis van haar carrière zouden vormen. 

Doutzen Kroes groeide op in Oostermeer en voltooide haar middelbare schoolopleiding aan het Drachtster Lyceum, waar ze in 2003 haar havodiploma behaalde. In eerste instantie had Doutzen Kroes de ambitie om een ​​carrière als schaatser na te streven, omdat zowel haar vader als moeder professionele schaatsers waren in de jaren 70.

Tegenwoordig is Doutzen getrouwd met DJ Sunnery James en heeft ze samen met hem een zoon en een dochter. Ze woont afwisselend met haar gezin in zowel New York als Amsterdam.

Haar Nederlandse achtergrond en afkomst hebben een belangrijke rol gespeeld in het vormen van haar eerste wereldbeeld.

Opkomst naar roem

Toen Doutzen 18 jaar oud was, besloot ze om wat extra geld te verdienen door foto’s naar een modellenbureau te sturen, en tot haar verbazing werd ze meteen ontdekt. Maar haar grote doorbraak kwam pas toen Steven Meisel haar fotografeerde voor de cover van Vogue Italia, waardoor ze echt bekend werd.

Hoogtepunten uit haar carrière

Doutzen Kroes heeft een opmerkelijke carrière achter de rug met indrukwekkende prestaties. Ze verdiende de titel van Victoria’s Secret Angel, wat haar wereldwijde bekendheid bracht. Naast haar modellenwerk heeft ze ook acteerrollen op zich genomen en heeft ze zich ingezet voor talloze goede doelen, wat haar veel respect en bewondering heeft opgeleverd.

Waar woont Doutzen Kroes?

Het Nederlands supermodel woont zowel in Nederland als in New York. Door deze dubbelleven kan ze profiteren van het beste van beide werelden. In Nederland kan ze zich verbinden met haar Nederlandse erfgoed en cultuur, terwijl ze in New York de drukte en glamour ervaart die gepaard gaat met het internationale modellenleven.

Doutzen Kroes en haar geboorteplaats

Ondanks dat ze wereldwijd bekend is, heeft Kroes altijd een sterke band met haar geboorteplaats Friesland behouden. Haar betrokkenheid bij lokale projecten en haar deelname aan plaatselijke evenementen benadrukken haar verbondenheid met haar roots.

Conclusie Doutzen Kroes

Het levensverhaal van Doutzen Kroes is een bron van inspiratie. Ze heeft op een evenwichtige manier haar lokale achtergrond gecombineerd met haar internationale succes, waardoor ze haar persoonlijke en professionele leven harmonieus heeft kunnen leiden. 

Deel dit artikel