Drie verdachten van gewelddadige diefstal aangehouden, waaronder jongen van 14 uit Enkhuizen

HOORN – De politie heeft maandagmiddag drie verdachten aangehouden voor diefstal met geweldpleging. In een supermarkt aan de Grote Noord werd gezien dat een van hen een winkeldiefstal pleegde. Zij werden aangesproken door een medewerkster. Hierop gaf een van de drie haar een harde duw opdat zij konden ontkomen. De vrouw kwam hierbij bijna ten val maar raakte niet gewond. De drie jongens konden vervolgens hardlopend de zaak verlaten, achtervolgd door medewerkers van de supermarkt.

In de vlucht kwam een van de verdachten ten val. Hij werd getackeld door een fietsende passant. De verdachte viel tegen een kledingrek die op straat stond. Hierbij verloor hij een groot mes. Een passerende vrouw is vervolgens op dat mes gaan staan. Toen de verdachte op stond greep hij de handtas van deze vrouw. Omdat de vrouw deze tas stevig vasthield is deze niet weggenomen.  

Een andere omstander zag het tafereel en wist de verdachte aan te houden, en droeg deze over aan de gealarmeerde politie. Bij een onderzoek in de omgeving werden op het station nog twee verdachten aangehouden. Bij de fouillering is een bivakmuts aangetroffen. Ook is het mes inbeslaggenomen.

De verdachten, een 22 jarige man uit Grootebroek, een 14- jarige jongen uit Enkhuizen en een 17-jarige jongen uit Andijk, zijn ingesloten voor nader onderzoek.

De politie is nog op zoek naar identiteit van de vrouw waarvan getracht is haar tas weg te nemen. Als u zich hierin herkent of u weet wie zij is, gelieve contact op te nemen via 0900-8844.

Deel dit artikel