Druk bezochte aardappelrooi-evenement Wieringerwerf groot succes

WIERINGERWERF – Zaterdag 2 oktober organiseerde LTO Noord afdeling Hollands Kroon voor de zevende keer een aardappelrooi-evenement. Zij noemen dit het Frietrooien-evenement. Ruim 350 deelnemers hebben deze dag met elkaar aardappelen gerooid. Ook werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er was een MODDER OP DE WEG-skelterplein en er kon een quiz worden gespeeld om een slipcursus te winnen. Meespelen voor het winnen van de slipcursus is nog steeds mogelijk!

Toon begrip, raak niet in de slip

Speciaal voor deze editie was er ook een MODDER OP DE WEG-skelter-plein. Op dit mini-verkeersplein konden kinderen tussen de trekkers en machines volop skelteren, fietsen en trekker rijden. Dit plein was er vanwege de campagne ‘Toon Begrip, raak niet in de slip’. Deze campagne wijst chauffeurs op mogelijk slipgevaar tijdens de oogstperiode. Het maakt weggebruikers ook bewust van hun rijgedrag. Deze campagne is een idee van gemeente Hollands Kroon, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Wieringerland, LTO Noord en Cumela.

Slipcursus winnen

Voor de volwassenen was er een mogelijkheid om een slipcursus te winnen door deel te nemen aan de “Toon begrip, raak niet in de slip” quiz. Ook nu nog maakt u kans om te winnen door de quiz te spelen op deze website: https://bit.ly/2ZN4HWt.Deelnemen kan tot zondag 10 oktober. Onder de goede inzendingen wordt de slipcursus verloot.

Waarom deze dag?

De akkerbouwers zijn ontzettend trots op hun beroep. Daarom nodigden ze kinderen tot 12 jaar uit om gezellig aardappels te komen rooien. De emmers gerooide aardappelen mochten de kinderen meenemen. De akkerbouwers legden uit hoe ze thuis van de aardappelen friet van konden maken. Uiteraard was er op de boerderij ook verse friet aanwezig. En natuurlijk was er voor de harde werkers koffie, thee en limonade.

Rust en ruimte op het platteland

Het evenement vond plaats op de boerderij van Jacco en Marbel de Graaf in Wieringerwerf. Zij zijn akkerbouwers van beroep en verbouwen met plezier onder andere aardappelen, suikerbieten en tarwe. De boerderij beschikt over een eigen vergaderlocatie die veel bedrijven aantrekt. Er is plaats voor 10 tot 100 personen. Met deze plek willen Jacco en Marbel vooral inspireren. Dit doen ze door mensen op een bijzondere locatie kennis te laten met de rust en de ruimte op het platteland.

Foto: Marbel de Graaf/Leven van de Wind

Deel dit artikel