Druk bezochte avond over woonunits ijsbaan Enkhuizen maakt duidelijk dat er veel weerstand is

ENKHUIZEN – Het is donderdagavond duidelijk geworden dat de komst van 5 woonunits op het ijsbaanterrein in Enkhuizen waar vluchtelingen uit de Oekraïne gaan worden opgevangen tegen veel weerstand oploopt vanuit de inwoners van Enkhuizen.

Burgemeester Eduard van Zuijlen liet direct aan het begin van de avond weten dat het nieuws dat hij had meegenomen de meesten van de in grote getale opgekomen omwonenden niet blij zou maken, in tegendeel. Maar de burgemeester deed wel zijn uiterste best om zoveel misverstanden weg te nemen.

Tijdens de uitleg van de burgemeester werd deze regelmatig onderbroken door boze buurtbewoners die bang zijn voor geluidsoverlast vanwege de generatoren die geplaatst gaan worden en zien liever dat de vluchtelingen over de stad verspreidt gaan worden.

Voorstel om ze dan maar op te vangen in het voormalige Snouck van Loosenziekenhuis kon direct de prullenbak in, te klein, de optie voor de Flosbeugel bleek ook geen optie te zijn en het voorstel van een boot werd direct tot zinken gebracht vanwege het toeristenseizoen dat weer is begonnen.

Er was nog wel een moment dat het publiek in lachen uitbarstte toen 1 van de aanwezigen voorstelde om de voormalige camping onder water te zetten.

Meer dan de helft van het terrein zal gaan worden ingericht voor de komst van in totaal vijf woonunits waar 30 vluchtelingen gaan worden opgevangen, er komt ruimte voor recreatie en worden toiletblokken geplaatst. Luxe zullen de woonunits niet worden, enkel voorzien van de noodzakelijke behoeften meer niet liet, liet de burgemeester weten.

Deel dit artikel