Een goed begin van het nieuwe jaar: een cursus in De Brink!

OBDAM – Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 159 in Obdam verzorgt al jaren een keur aan leuke en boeiende cursussen en workshops.

Zeker in deze tijd, waarin er beperkte mogelijkheden zijn, is het wellicht een goed idee om uw plannen waar te maken en een nieuwe taal te leren of een van de andere interessante cursussen te volgen die De Brink u biedt! Wat dacht u van een taalcursus of lekker creatief bezig zijn met de cursus Tekenen en Schilderen? Ook zijn er nog plaatsen beschikbaar bij diverse  workshops. Hieronder worden een aantal cursussen en workshops uit het ruime aanbod uitgelicht. Het gehele programma vindt u op www.debrinkobdam.nl

Taalcursussen

De Brink biedt al jaren diverse taalcursussen op verschillende niveaus. Zo kunt u bij De Brink terecht voor cursussen Frans, Engels en Spaans (diverse niveaus). Meer informatie over de cursussen Engels en Frans kunt u vinden op www.debrinkobdam.nl/cursussen. Met specifieke vragen over de Engelse en Franse cursussen kunt u terecht bij Ina van der Hulst (ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl) en vragen over de Spaanse cursussen beantwoordt Chantal Nooij (chantal.nooij@debrinkobdam.nl).

Tekenen en Schilderen

Op de donderdagavond van 19:30 tot 21:45 geeft Frans Rosenhart de cursus Tekenen en Schilderen. De naam zegt het al, een avond gezellig creatief bezig zijn. Deze groep is jarenlang vol geweest, maar heeft vanaf januari een aantal plekken vrij. De cursus start donderdag 20 januari 2022 en de kosten bedragen € 90,-.

Heeft u interesse in deze cursus, neem dan contact op met Chantal Nooij via     www.debrinkobdam.nl/cursussen en chantal.nooij@debrinkobdam.nl

Voor de snelle beslissers zijn er ook nog enkele plaatsen voor de volgende cursussen en workshops: 

Vervolg Wijncursus van Caroline Cocheret

Registervinoloog Caroline Cocheret de la Morinière komt opnieuw naar De Brink voor een cursus die opleidt voor het landelijk erkende examen Wijnbrevet (niet verplicht). De cursus start op maandag 24 januari 2022 van 19:30 tot 22.30 uur en beslaat 8 maandagavonden. De totale cursus kost € 485,-, inclusief boek en overig materiaal.

Voor meer informatie en aanmelden zie www.debrinkobdam.nl of bel Caroline op 06- 12126825. Met vragen kunt u zich wenden tot Chantal Nooij; chantal.nooij@debrinkobdam.nl. 

Cursus Salsa en Latin Solo voor dames

Ben je een vrouw en houd je van los dansen op vrolijke salsa, merengue en andere Caribische muziek? Meld je dan aan voor de 10-weekse danscursus Salsa Solo die door Dansschool Sizzling Salsa speciaal voor De Brink wordt gegeven vanaf donderdagavond 27 januari. De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen.

Voor vragen over deze cursus, kunt u contact opnemen met Ina van der Hulst via    ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl Aanmelden kan via www.debrinkobdam.nl 

Sterrenkunde: een kennismaking

De cursus ‘Sterrenkunde’ geeft inzicht in de tegenwoordige astronomie. Voorkennis is niet nodig, kennis van wis- en natuurkunde ook niet.

De voornaamste onderwerpen zijn: zon, aarde, maan en hun bewegingen; ons zonnestelsel met de aard van de planeten en hun banen; gebruik van een planetariumprogramma; kijkers, licht en spectra, het Doppler-effect; radio-sterrenkunde, onze Melkweg; soorten sterren, afstanden van sterren; andere sterrenstelsels, de uitdijing van het heelal; de levensloop van sterren, novae en supernovae, neutronen-sterren en zwarte gaten; de vorming van sterren en sterrenstelsels; kosmologie; inleiding speciale relativiteitstheorie.

Heeft u vragen over deze cursus, neem dan contact op met Ina van der Hulst via ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl. Aanmelden kan via www.debrinkobdam.nl De cursus gaat van start op donderdag 27 januari 2022. De kosten bedragen
€ 130,00 voor 9 lessen van 2 uur. 

Cursus ‘Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht’

Durf je te leven vanuit je eigen Authentieke kracht? Heb je de moed om te leven, zoals je graag zou willen? Weet je hoe je je eigen geluksleven kunt leven?

Ben je nieuwsgierig en wil je je bewustzijn vergroten?

Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomst van ieder twee uur en start op 7 februari 2022 en vindt op maandagavond plaats van 19:30 tot 21.30 uur en wordt gegeven door Marja Tames. De totale kosten voor deze workshop bedragen € 110,-.

Sociaal-Cultureel Centrum De Brink ligt op slechts 200 meter afstand van NS-station Obdam. Direct rond het gebouw bevinden zich 35 parkeerplaatsen. Daarnaast zijn binnen een straal van 150 meter ruim voldoende parkeerplaatsen aanwezig bij het NS-station.

Deel dit artikel