Een gouden seizoen met een diamant randje voor Irene Schouten

HOOGKARSPEL – Ze moest er echt nog wel even voor aan de bak omdat de Noorse Ragne Wiklund nog even flink uit haar slof schoot op de 3000 meter in Heerenveen. Maar in de laatste ronde wist ze een kleine achterstand dan alsnog om te buigen naar een minimale voorsprong en zo na de vele kampioenschappen ook nog de Worldcup op de 3000/5000 meter te pakken.

Daarna moest ze snel herstellen want 2 uur later wachtte de finale van de massastart en zoals zo vaak was haar teamgenote Marijke Groenewoud een belangrijk onderdeel om voor de winst van Irene ook op de massastart te zorgen.

Ongeslagen op de gecombineerde 3000 en 5000 meter, Wereldkampioen Allround, Olympisch kampioen, Wereldkampioen 3000 en 5000 meter en wereldkampioen massastart, Nederlands kampioen, de prijzenkast van Irene is dit seizoen enorm gaan uitpuilen. Tel daar ook nog een Nederlands record bij op en seizoen 2021/2022 mag met recht een met goud omrand seizoen worden genoemd.

Nu is het tijd voor de familie, vakantie vieren, alles in orde maken voor haar huwelijk met ‘haar’ Dirkjan’ Mak waarmee ze samen in Hoogkarspel een prachtige woning heeft gekocht.. Of we Irene Schouten dit jaar op de skeelers gaan zien op de skeelerbanen is nog niet duidelijk.

De drie dames waren dit seizoen oppermachtig op de massastart

 

Deel dit artikel