ÉénHoorn wil zo snel mogelijk routekaart over bedrijventerrein Zevenhuis Fase II

HOORN – Hoorn kampt met een groot tekort aan bouwgrond, voor zowel bedrijven als voor woningbouw. Aart Ruppert raadlid voor ÉénHoorn wil daarom ook van het college op korte termijn een routekaart ontvangen waarin zij alle stappen die moeten worden genomen om van voorontwerpbestemmingsplan tot verkoopbare kavels te komen. Ook moet het college in de routekaart gaan aangeven wie hier verantwoordelijk voor is.

In een brief aan het college schrijft Aart Ruppert: ‘Al langer vraagt onze fractie aandacht voor het nemen van stappen om te komen tot de noodzakelijke verdere ontwikkeling van het Zevenhuis. Inmiddels is 90% van fase I verkocht en de ontwikkelaar gaat ervan uit dat de laatste 10% rondom de zomer is uitgegeven. En dan? Bedrijven die zich dan melden moeten worden afgewezen, ook bedrijven die van bedrijventerrein Gildeweg naar het Zevenhuis willen.

Maar volgens de fractie van ÉénHoorn zijn de zorgen bij de fractie erg groot over de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Zevenhuis vooral door gebrek aan inzicht op ontwikkeling van fase II. ‘Stilstand is achteruitgang en bedrijven zoeken een andere plek, elders of buiten West-Friesland,’ aldus Aart Ruppert.

Het lijkt er sterk op dat het college zich totaal niet bewust is welk kroonjuweel men in handen heeft en hoe men dit kroonjuweel ‘te gelde’ kan maken. Er is nog steeds geen ontwerpbestemmingsplan fase II en tussen het in procedure brengen van een bestemmingsplan en de eerste schep in de grond zitten vaak 3 a 4 jaar, dus 3 a 4 jaar stilstand!’ besluit Ruppert in de brief aan het college.

Deel dit artikel