Eerste gezinsviering sinds de coronacrisis in de Lambertuskerk De Weere start met ‘schoenendoosactie’

Foto aangeleverd

DE WEERE – De eerste gezinsviering sinds covid-19 staat voor de deur: zondag 14 november om 10.00 uur in de Lambertuskerk in De Weere. De vraag waar men in deze viering een antwoord op zoekt is Waar ben je dankbaar voor? Sinterklaas is die dag net in Nederland aangekomen. Wie is er dankbaar als er een mandarijn in zijn schoen zit? Waar is Sinterklaas eigenlijk dankbaar voor? Kan je nog wel ergens dankbaar voor zijn als je al zo rijk bent als Sinterklaas? En wat kan je voor een ander doen om iemand dankbaar te maken? Dat laatste kan de organisatie van actie Schoendoos alvast verklappen, want zij weten dat iedereen kinderen, die niet veel méér voor zichzelf hebben dan de kleren die ze aan hebben, heel blij kan maken met een gevulde schoenendoos.

Leerlingen

Ook op de Petrus Canisiusschool verlenen kinderen hun medewerking om een schoenendoos te versieren en te vullen. De organisatie hoopt natuurlijk dat die, met hulp van ouders, vol komt met bruikbare spulletjes. Dingen waar kinderen, die niet veel méér hebben dan de kleren die ze dragen, heel dankbaar voor zijn. En natuurlijk mogen alle andere kinderen en ouders ook een schoenendoos versieren en vullen.

Inleveren

Neem de doos mee naar de viering van 14 november, of breng die naar onderstaande adressen, uiterlijk tot en met 11 november: op school tijdens de openingstijden (continurooster tot 14.00 uur) voor het afgeven van spullen; op school op dinsdag 9 en donderdag 11 november van 08.15 tot 08.30 en tussen 13.45 en 14.00 uur voor het afgeven van (versierde en) gevulde schoenendozen; in de Lambertuskerk in De Weere tijdens de zondagvieringen in de oneven week om 10.00 uur; elke maandag- en woensdago tussen 10.30 en 11.30 uur bij de Pastorie; op woensdag of vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur of zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur bij Kaasboerderij Koopman op Tropweere 22 in De Weere.

Op deze adressen kan iedereen ook spullen inleveren die in een schoenendoos horen (gebruikt of nieuw; speelgoed, kinderkleding, beren, poppen etc.). Meer informatie, kijk op www.schoenendoosactie.nl of informeer bij de Werkgroep Gezinsviering, tel. 06-12392958.

Deel dit artikel