Eerste Open Energiedag 11 september: kom kijken bij zonnepark Tripkouw Midwoud

MIDWOUD – Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd: op zaterdag 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook zonnepark Tripkouw in Midwoud opent die zaterdag de deuren voor het publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Midwoud kunnen bezoekers terecht, bij zonnepark Tripkouw.

Over zonneweide Tripkouw
Aan de Tripkouw in het Westfriese Midwoud ligt de zonneweide Tripkouw. De 16.000 zonnepanelen leveren jaarlijks 6,5 miljoen kilowattuur elektriciteit. Deze groene stroom is beschikbaar voor zo’n 2.000 huishoudens.

In het ontwerp zonneweide Tripkouw is gebruikgemaakt van landschappelijke elementen die typerend zijn voor het Westfriese landschap: sloten, vaarwater op boezempeil, grasland, rietoevers, behoud van de oude varkensboet.

Tijdens de Open  Energiedag kunt u meer leren over hoe zonne-energie wordt omgezet wordt naar bruikbare elektriciteit. Onze zonnepark-ontwikkelaars leggen het u graag uit. Ook vertellen ze u meer over hoe een zonnepark tot stand komt in samenwerking met omwonenden. En na afloop kunnen de bezoekers nog even genieten van een lekker ijsje of een heet bakje koffie. Kinderen kunnen knutselen met de kunstenares die het kunstwerk maakte dat op de zonneweide te zien is.

Aanmelden
De open dag is tussen 10.00 en 14.00 uur. Er is plaats voor maximaal 100 bezoekers. Aanmelden voor een bezoek aan Zonnepark Tripkouw kan via deze link: https://connect.hvcgroep.nl/aanmelden-voor-Open-Energiedag-11-09-2021.html

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl

Deel dit artikel