Energieleverancier Welkom Energie stopt

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – Het contract van 90.000 klanten van energieleverancier Welkom Energie wordt beëindigd. Welkom Energie is door de hoge energieprijzen in de financiële problemen gekomen en heeft de toezichthouder ACM gevraagd haar leveringsvergunning in te trekken. Vereniging Eigen Huis ontvangt veel verontruste telefoontjes van klanten.

De 90.000 klanten van Welkom Energie worden per 1 november overgenomen door Eneco. Voor klanten geldt tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract bij Eneco niet kunnen stoppen of opzeggen. Daarna kunnen klanten weer overstappen naar een andere leverancier. De levering van gas- en elektriciteit is daarmee gegarandeerd. Wel krijgen de klanten te maken met nieuwe tarieven voor elektriciteit en gas die waarschijnlijk flink hoger gaan uitpakken. Er is dus sprake van leveringszekerheid, maar niet van tariefzekerheid.

Of klanten die nog geld tegoed hebben van Welkom Energie dat terug krijgen is nog onbekend. Klanten die bijvoorbeeld een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebben, zullen dit geld mogelijk niet ontvangen, aldus de ACM.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category