Energiemaatschappij Enstroga dwingt klanten duurder contract af te nemen, anders per direct afgesloten

REGIO – Energiemaatschappij Enstroga heeft via een brief haar klanten op de hoogte gesteld dat als zij niet akkoord gaan met een herziende energiecontract zij per direct zullen worden afgesloten. Afgelopen woensdag kregen de klanten de dwingende brief op de mat wat direct tot veel woede heeft geleid bij de klanten van Enstroga.

Het bedrijf heeft in Verenigd Koninkrijk al een dochterbedrijf failliet laten verklaren omdat zij niet meer aan haar verplichtingen kon doen richting haar klanten door de sterk gestegen energieprijzen. Maar het bedrijf mag ook niet éénzijdig de contracten opzeggen of klanten te dwingen een nieuw, duurder contract te nemen. Het bedrijf moet voldoen aan het huidige contract dat zij met haar klanten heeft. Voor klanten van Enstroga is het verstandig om de automatische incasso stop te zetten, dit om te voorkomen dat het bedrijf toch hogere bedragen van de rekening gaat halen.

De ACM is een onderzoek gestart naar het bedrijf en deze laat duidelijk weten dat het stopzetten van leveringen niet is toegestaan. De klanten van Enstroga die een brief hebben gekregen hoeven dan ook niet bang te zijn dat ze ineens geen energie meer geleverd krijgen omdat dit door de netbeheerder moet gebeuren en zeker in de wintermaanden wordt je niet zomaar afgesloten.

Deel dit artikel