RTV West-Friesland

Foto: Henk Kroeb
Algemeen

Enkhuizen gaat los tijdens de Vrijmarkt, koopjes zoeken tussen alles wat er werd aangeboden

ENKHUIZEN – Twee jaar lang niets mogen en dit jaar mocht het dan weer eindelijk. En dat was wel te zien ook. Veel mensen uit Enkhuizen maar ook van buiten Enkhuizen waren naar het winkelcentrum gekomen om spulletjes te verkopen of te kopen. 

Schilderijen, boeken, kleding, spelletjes, computergames, antieke spullen, je kon het vanochtend niet zo gek bedenken of het lag wel ergens tussen de vele stalletjes.. Een boek voor 10 eurocent, of die ene Picasso voor 5 euro, en dan natuurlijk is dan nog de grootste sport om daar nog wat van af te dingen..

Remco van 10 liet zich niet het kaas van het brood eten, Remco had een vaste prijs en wat er ook werd geboden, nee, ‘dit is mijn prijs,’ en daar hadden ze het maar mee te doen. Uw verslaggever moest dan ook diep in de knip duiken voor een stripboek van Kuifje, 1.50 euro maar liefst .. Remco wilde hem niet voor 1,45 euro verkopen.

Gezelligheid ten top en vooral heel veel blije gezichten bij jong én oud op de vrijmarkt. Elders in de stad waren ook diverse evenementen gaande maar veel kinderen waren naar het water getrokken waar ze konden leren zeilen, iets dat flink in de smaak viel bij de jeugd.. Wie weet zit er wel een nieuwe Heijner tussen.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen