Enkhuizen gaat ook in 2022 door met het Ondernemersfonds

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ENKHUIZEN – Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen kan ook in 2022 aan de slag om de kracht van ondernemers in Enkhuizen te versterken. In november 2021 heeft de raad al ingestemd met een voortzetting voor onbepaalde tijd. Met het zetten van een handtekening onder de uitvoeringsovereenkomst zijn nu ook de onderliggende afspraken weer vastgelegd.

Versterken kracht ondernemers

Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen is op 1 januari 2018 van start gegaan. Het fonds heeft als doel de lokale economie en leefbaarheid in Enkhuizen te versterken. Door een heffing op de OZB voor niet-woningen dragen alle ondernemers evenredig bij aan het fonds. De afgelopen jaren gaf het Ondernemersfonds een bijdrage aan bijna 100 projecten. Een aantal voorbeelden waar het Ondernemersfonds steun aan gaf zijn Parkmanagement, Stichting Marketing Enkhuizen, de feestverlichting in de Westerstraat, het orgelproject van de Westerkerk en de Garden. Ook evenementen als het Jazzfestival, Harddraverij en Open Monumentendag wisten hun weg naar het Ondernemersfonds te vinden.

Fonds functioneert naar tevredenheid

In het voorjaar van 2021 is door een extern bureau (Blaauwberg) een uitgebreide evaluatie uitgevoerd. Uit de evaluatie blijkt dat het fonds hun werk goed doet. Er werd geadviseerd om een voorstel in te dienen tot verhogen van het budget naar ongeveer €400.000,-. De raad heeft dit besluit overgenomen. Daarmee kunnen langdurige projecten worden aangepakt. ‘’Het Ondernemersfonds heeft gezorgd voor een verhoging van de dynamiek en verbetering van de organisatiegraad in Enkhuizen. Het is een transparant systeem waar ondernemers evenredig aan bijdragen. Vanuit de regio wordt dan ook met grote belangstelling naar ons fonds gekeken” aldus fondsmanager Judith Albers.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category