RTV West-Friesland

test WF7

Enkhuizen geeft startsein voor aanpak bodemsituatie mountainbikeparcours De Bult

ENKHUIZEN – Het herstellen van de deklaag van de voormalige vuilstortplaats van Enkhuizen ‘De Bult’ start eind november. Deze aanpak is nodig na eerder onderzoek waaruit bleek dat de deklaag op een aantal plaatsen te dun is geworden. Nu alle voorbereidingen zijn afgerond gaat de uitvoering beginnen. De Bult ligt langs de Oosterdijk, bij de kruising met de Haling. Wielervereniging West-Frisia gebruikt dit terrein als mountainbikeparcours.

Herstellen deklaag

De werkzaamheden starten tussen 29 november en 6 december 2021 en duren ongeveer 3 weken. Schadenberg Groep uit Hem voert het werk uit. Het werkterrein wordt afgezet met hekken langs de toegangswegen. Op de dunne plekken komt een nieuwe laag van een halve meter schone grond. Daarvoor wordt op een aantal plekken de beplanting verwijderd. Als het werk klaar is, komen de beplanting, het gras en de kruidenbermen weer terug.

Brief omwonenden

Alle omwonenden en gebruikers krijgen hierover binnenkort een brief. Geen brief ontvangen? Op de pagina Aanpak lood in bodem staat meer informatie.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen