Enkhuizen heeft nieuwe coalitie en coalitieakkoord, nu snel aan het werk

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ENKHUIZEN – Met enige trots presenteren Enkhuizen Vooruit!, de SP, het CDA en Nieuw Enkhuizen aan u het door hen  overeengekomen coalitieakkoord voor de Gemeente Enkhuizen 2022-2026. De slogan van dit akkoord “Met LEF Sociaal & Zakelijk Vooruit!” weerspiegelt in onze ogen de insteek die wij hebben gekozen voor de komende jaren. Het sociale kan niet zonder het zakelijke en zonder beiden komt niets of niemand vooruit.

We staan als gemeente Enkhuizen de komende jaren voor grote maatschappelijke uitdagingen. Dat vraagt om een kundig en daadkrachtig bestuur. Het is mede daarom dat de lokale partij Nieuw Enkhuizen zich heeft aangesloten bij de eerder bekend gemaakte coalitiepartijen. Hiermee komt deze coalitie op een meerderheid van 9 zetels in de Enkhuizer gemeenteraad. Dat neemt niet weg dat er de komende vier jaar door deze coalitie gerekend wordt op de inbreng van de overige partijen in de gemeenteraad. Zo kunnen zwaarwegende en soms ingrijpende voorstellen mogelijk met brede steun aangenomen worden. Wij zien uit naar een constructieve samenwerking in een prettige sfeer om Enkhuizen te kunnen laten floreren ondanks de uitdagende tijden die ons te wachten staan.

Namens Enkhuizen Vooruit! en Nieuw Enkhuizen wordt de heer Jan Franx voorgedragen als wethouder. De SP draagt de heer Wim Hoogervorst voor als hun kandidaat en het CDA de heer Win Bijman. Alle drie kundige kandidaten waarvan twee uit Enkhuizen en één uit de regio Westfriesland.

Het overeengekomen coalitieakkoord zal ter bespreking geagendeerd worden op de raadsvergadering op 31 mei 2022.

Met vriendelijke groet,
Gijs Mazereeuw – Nieuw Enkhuizen
Gerhard van Galen – CDA
Margreet Keesman – SP
Frank van Gangelen – Enkhuizen Vooruit!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category