Enkhuizen opent nieuwe kinderwandelroute dwergje Berend

ENKHUIZEN – Op vrijdag 4 maart heeft wethouder Dorus Luyckx de nieuwe kinderwandelroute geopend door Enkhuizen. De route is een leuke en leerzame speurtocht van ongeveer 2 kilometer voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Het is geopend in het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Op pad met dwergje Berend
In Enkhuizen ga je samen op reis met dwergje Berend. Hij neemt je mee door het Snouck van Loosenpark, de stad en langs de haven. De route is te herkennen aan een ronde afbeelding van een kabouter. Tijdens de wandeling geeft dwergje Berend allemaal leuke opdrachten en weetjes aan de kinderen.
De route begint tegenover het station, op de Stationsweg, aan de kant van de haven. Wandelaars scannen aan het begin van de route een QR-code met een mobiele telefoon, waarmee een website wordt geopend. Daar staan alle opdrachten die bij de kabouterafbeeldingen op het pad horen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

Buiten bewegen wordt extra leuk
Wethouder Dorus Luyckx is enthousiast over het nieuwe dwergpad: “We nodigen graag alle (groot-)ouders uit om samen met hun kinderen lekker naar buiten te gaan en te bewegen. Het nieuwe dwergpad maakt dit extra leuk en stimuleert kinderen om actief buiten te spelen. Laten we samenwerken aan een gezonde toekomst van de jeugd!”

JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst
Sinds oktober is de gemeente Enkhuizen JOGG-gemeente Zo wordt gezamenlijk gewerkt aan een gezonde omgeving voor kinderen. Door middel van de JOGG-aanpak wordt hier de komende drie jaar aan gewerkt.

De kinderwandelpaden zijn een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Enkhuizen, Koggenland en Medemblik en  mede mogelijk gemaakt door JOGG. In elke gemeente is een kinderwandelpad geopend.

Deel dit artikel