Enkhuizen wacht moeilijke coalitievorming

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ENKHUIZEN – Er komt geen raadsbreed akkoord meer in Enkhuizen, de SP en ook de winnaar van de verkiezingen Enkhuizen Vooruit (EV) willen dit niet meer na het debacle van 2021 toen het akkoord de bietenbrug op ging.

10 partijen – 1 wie doet mee in de coalitie

EV en de SP hebben alle 2 3 zetels, het CDA heeft er samen met D66 en de PvdA elk 2 zetels, de VVD en Nieuw Enkhuizen ieder 1 zetel. De piratenpartij en Blanco10, de lijst van Chris Segerius, 2 zetels.  Maar omdat Chris Segerius geen invulling heeft voor de tweede zetel vervalt die waarschijnlijk aan de PvdA maar ook daar is nog niets over bekend.

Het is niet moeilijk om tot de conclusie te komen dat een coalitie met 2 of 3 partijen vrijwel onmogelijk is en dat toch misschien moet worden gekeken naar een raadsbreed akkoord, een andere optie is een coalitie van 5 of misschien 6 partijen maar of dat de gewenste coalitie is valt ook nog te bezien.

Voor Frank van Gangelen en zijn Enkhuizen Vooruit rust de moeilijke taak om de partijen bijeen te krijgen een coalitieakkoord te schrijven. Er zal veel water bij de wijn moeten om dit te realiseren.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category