Enkhuizer hoort celstraf eisen voor ontucht met stiefdochter

ENKHUIZEN – De 51-jarige J.K. uit Enkhuizen heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar een celstraf van 30 maanden (waarvan 10 voorwaardelijk) tegen zich horen eisen voor seksueel misbruik van zijn minderjarige stiefdochter. De officier van justitie wil ook dat de verdachte 10.000 euro smartengeld betaalt aan het slachtoffer.

De stiefdochter deed een paar jaar geleden aangifte tegen K., omdat zij volgens haar verklaring vanaf 2008 tot 2010 seksueel is misbruikt. Dat zou zijn begonnen toen het meisje tien jaar oud was. Volgens de stiefdochter heeft de Enkhuizer zo’n tien tot vijftien keer ontucht met haar gepleegd door haar borsten te strelen en haar geslachtsdeel te betasten. Ook zou het meisje zijn gelikt.

De verdachte ontkende dat laatste dinsdag met klem. Volgens hem is hij een keer in de fout gegaan toen zijn stiefdochter twaalf of dertien jaar oud was. Hij heeft toen haar borsten gestreeld en een onschuldige kus op haar vagina gegeven. K. zou toen zijn gestopt, omdat hij besefte dat hij ver over de schreef ging.

De stiefvader zei erg veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. ,,Ik weet niet wat mij heeft bezield.” Hij ontkende dat hij zich seksueel aangetrokken voelde tot zijn stiefdochter. K. zei oprecht te hopen dat het slachtoffer er bovenop komt.

De nu 24-jarige stiefdochter zei in haar hartverscheurende slachtofferverklaring dat ze een enorm trauma heeft overgehouden aan de ervaringen met de verdachte. ,,Je hebt mijn leven kapot gemaakt. Waarom heb je mij dit aangedaan? Ik had je helemaal niks misdaan”, zo verklaarde zij uit de grond van haar hart.

De officier van justitie vond de aangifte van het slachtoffer betrouwbaar. Dat geldt volgens haar niet voor de verklaring van K. die de meerdere seksuele handelingen niet zou toegeven omdat hij zich er diep voor schaamt.

Advocaat T. van Nimwegen zette juist vraagtekens bij de verklaringen van de stiefdochter. Volgens hem heeft de vrouw zelf verklaard dat ze betwijfelt of alles wel zo gebeurd is zoals ze heeft gedroomd. De raadsman pleitte voor een aanzienlijk lagere straf en ook een lagere schadevergoeding.

De uitspraak is op 5 juli.

Deel dit artikel